LATEST info kengkawan jauh…

huhu.. Latest info kengkawan jauh… sapo tuh? korang nak tau contact baru terkini p2sttjspm80 & gambo depa, silalah latest info : today 21 nov, 2014, ye! hehe.. baru dapat ( agak terlewat.. ) perkembangan depa ni.. sok, 22/11/14 depa nak merantau semula.., so, bole lah contact yang berkenaan jika x keberatan.. hee.. moh kita serbu klia sok,…

Rate this:

HAPPY BIRTHDAY 2ME??

MASYA ALLAH..   x sangka ek hari ni , 12 Sya’aban, 1435h   adalah ulangtahun hari lahir den jugak..??  biar betul….   😀 hehe… cam kembar lak.. anyway, doakan untuk semua sekalilah ye! semoga Allah merahmati sisa usia kita yang berbaki & yang telah berlalu pergi! aameen…   SMILE YO!      

Rate this:

KLIBF o KLIBF!

innalillahi… hampir jam 12 tgh tadi, kami memang telah masuk ke kawasan PWTC untuk acara ke KLIBF’14 hajatnya..  rempuh jugak kesesakan jalan untuk ke KL dari hala Damansara pada waktu tu… tapi, belum kesampaian masuk ke dalam bangunan PWTC untuk acara PBAKL’14! banyak bas berderet parking menghalang laluan masuk ke kawasan parking di dalam PWTC…

Rate this:

MAKLUMAN: MEGA REUNION STTJ ’13

Assalaam..wbt. & selamat sejahtera buat semua bekas pelajar STTJ, Seremban, Negeri 9. Majlis Mega Reunion STTJ’13 Tempat:  Sekolah Teknik Tuanku Jaafar, Seremban, Negeri 9 Tarikh: 11 Mei, 2013 (1 REJAB, 1434H ) AGENDA UTAMA: 2.30 p.m. – Mesyuarat Agung Tahunan Persatuan Bekas Pelajar STTJ di Bilik Mesyuarat STTJ 8.00 p.m. – Majlis Makan Malam Mega Reunion Alumni…

Rate this:

welcome home, missripah s!

Alhamdulillah..   MISSRIPAH S. is BACK!    Subhanallah..she’s coming on this barokah Friday~like aina!! I feel TOUCHED! THANK U, ALLAH for this BEST EVER GIFTED FRIDAY on my b/day.. ( huhu.. tuo doh, tp lom smp 1/2 ye, bad! k3..) SMILE, all..

Rate this:

welcome ~

STOP  &  SMILE, k!     THANX FOR COMIN’

Rate this:

Jumaat _ hari barokah!

@@@@@ tiada sapa jangka, # pertemuan lalu berulang pada hari berbahagia ini.#.. bertemu & berpisah adat manusia biasa, right? tapi, hilang di mata, dihati tidak lupa _ berdoa terus pada Yang Maha Esa ~ semoga nanti, pasti bertemu semula! ( moga dalam keadaan yang terlebih baik daripada semalam & kelmarin yang berlalu…); nsyaAllah.. agar disyukuri…

Rate this:

cuti2 sekolah ~ musim kenduri kahwin!

hah, nape sonyum tuu?  weekends la ni dah jadi trend ‘musim bergerak’~ makan angin + ++ bina badan! seronok gak, walau rushing’… hehe.. ini kerana ramai pengantin pilih hujung minggu nak wat statement perkahwinan mereka… tahniah semua! Alhamdulillah, janji dah termetri, kata dah disepakati, restu dah disampaikan _semoga jodoh kalian berpanjangan dalam iman & redhaNya!…

Rate this:

LATEST (UPDATES): debat ptptn (kj vs rafizi) menJADI juGaK!! ~

ALHAMDULILLAH,   TERMAKBUL GAK NIAT MURNI KARANGKRAF YANG INGIN MEREALISASIKAN WACANA INTELEK – DEBAT PTPTN ANTARA KJ & RAFIZI…   (SEBENARNYA RAMAI YANG TERUJA UNTUK MENYAKSIKAN DEBAT PANAS INI SEHINGGA TELAH MENEMPA CUTI / FLIGHT AWAL UNTUK MEMERIAHKAN MAJLIS INI TETAPI TERKILAN KERANA IANYA DITUNDA DI SAAT TERAKHIR….)   WALAUBAGAIMANAPUN IANYA TERUNGKAP & MENJADI REALITI…

Rate this:

safe browsing – do u aware?

  huhu.. terperasan google’s report tang bab ni on this blog… nengok r kat bawah ni..  den baru je tau..  bole caya ke ni?? hehe.. kene tnye google le..   wallahu’alam..   Safe Browsing: Diagnostic page for p2sttj.wordpress.com What is the current listing status for p2sttj.wordpress.com? This site is not currently listed as suspicious. What…

Rate this:

sttj- where it all begins….

@@@ di sini segala bermula ~ sttj yang masih terpahat di hati nostalgia kenakalan alam persekolahan yang bermula segalanya di sini… TERIMAKASIH STTJ!!   YES,   STTJ ~ WHERE IT ALL BEGINS!!!     lagu sekolah – sttj bergerak STTJ SEKOLAH KAMI BAGAIKAN PELITA ILMU MELALUI TEKNOLOGI BERGERAK MAJU AMALKANLAH NILAI MURNI PADA NUSA TABUR…

Rate this:

o jakarta!

hee… missing me? haha…memey x hadap desktop pun.. walau ada banyak hal nak di’omel’kan… rrr… biarlah.. just let ’em be unsaid… agak kecapekan lagi nii ~ bak kata bapak2 supir di sana, ‘ x akan sempat dikenali jakarta itu dalam seminggu-dua!’.. jakarta yang padat dengan warganya yang mencecah lebih 15juta berbanding KL ( 2juta )…..

Rate this:

cinta dengar pertama ‘ilaika’mu..

( mula mengenalimu dalam malu…tapi ingin lebih mendekat..dalam sipuku..) Imam Syafie: sekilas lalu: Nama lengkapnya Abu Abdullah bin Idris As-Syafie Al-Mutthalibi Al-Quraisyi. Lahir di Gazza, Palestin pd tahun 150 H, tempat wafat Hasyim nenekanda Rasulullah SAW. Ketika masih anak2, ayahnya meninggal dunia. Ia diasuh oleh ibunya. Kehidupannya sangat sulit. Ketika berumur 2 tahun dibawa ke…

Rate this:

happening…??

assalamualaikum wbt… kabare kengkawan? semoga bahagia bersama famili …. ameeen.. huhu…ttiba je ase nk call chaep _isabella ( gurau, k).. so, i did it… Alhamdulillah, orait lah no.lame dia tu…!! dpt citer mcm2 gak.. chaep baru 3minggu balik melaka lpas wat phd @ melbourne… so, Dr. Safiah lah yo… her eldest daughter, Hajar pun wat…

Rate this:

missripah s

missripah s, kira nama yang tersebut membawamu ke sini… p2sttjspm80, kira kenangan yang terpaut mengikat persahabatan yang bertemali mampirlah wahai teman, bertautkan rindu ini……………………….. (telah lama kami mencari…..) jua buat lelain yang sepi…. yang masih ingin dijejaki! (di manakah kalian selama ini……?) tinggalkan sesuatu di sini… (ia paling bermakna buat kami!) ….we miss u all…….

Rate this:

suatu persoalan tentang persahabatan!

suatu persoalan tentang persahabatan, apa pilihan kita dalam bersahabat? samakah seperti keperluan kita sewaktu memilih pasangan hidup..? terserah kita menyaringinya….   ( sekadar rujukan bersama untuk meniliki hati & budi bersahabat…)   agar diberkatiNya jua… ….aameen…. MOTTO: “Sudah pastilah kecintaan-KU itu untuk orang-orang yang saling ziarah menziarahi kerana AKU. Sudah pasti pula kecintaan-KU untuk orang…

Rate this:

salam jumaat 11jun, 2010 : salam harijadi buat lat..

mungkin di masa ni, lat tengah sibuk berkemas slpas pndah ke pjabat bru d kl fr putrajya… smoga ceria meniti hari n iringan doa agar pertambahan usia smakin bermakna n terlebih baik mendekatiNya… ……..ameeen……. smile k, lat..

Rate this:

kelansungan di detik ini….

watch?v=MDQX8PxU2FM&feature=related sewaktu kalam ini menari, sememangnya ia kecanggungan… lenggok tak tersusun , langkah tak seiringan tapi tetap hayunan langkah digerakkan… kerana di sana ada perjanjian, if u really care, u’ll write… so, i try my best 2 jot something here ~ 4 a wonderful friend like u… just a simple notification : MAY ALLAH ALWAYS…

Rate this:

doa2 untuk ibubapa ..

——————————————————————————– Minimal berbakti pada orang tua kita adalah mendoakan mereka: Apabila anak Adam wafat, putuslah amalnya kecuali tiga yaitu sodaqoh jariyah, pengajaran dan penyebaran ilmu yang dimanfaatkannya untuk orang lain, dan anak yang mendoakannya. (HR. Muslim) Apabila seorang meninggalkan do’a bagi kedua orang tuanya maka akan terputus rezekinya. (HR. Ad-Dailami) “Dan rendahkanlah dirimu terhadap mereka…

Rate this:

kitab tafsir alQuran per kata

Kode MGH062 (New book) Tafsir Quran Per Kata Oleh Maghfirah Pustaka harga: RM120.00 Betapa nikmat membaca al Qur’an kalau paham kata per kata dari setiap ayat seperti orangArab… Itu bukan khayalan lagi tetapi kenyataan. “Ini akan membuat Anda mengetahui makna dan tafsir setiap kata dari ayat al-Qur’an” DR. Hidayat Nur wahid. Ketua MPR RI “Tafsir…

Rate this: