tiada lagi di sini, tapi kekal di hati mendoakan…

ros

insyaAllah…

sekira panjang umur, ingatan masih jelas

tiada lagi di sini, tapi kekal di hati mendoakan,

titipan keamanan, keharmonian hati

dari jauh, namun dekat

buat sahabat!

hadirlah,

bersama nur suci mengharum:

bagai ikatan dengan penjual minyak wangi

yang menjelas meski tanpa bekas…

terkelas!

suatu waktu,

jika ada ruang temu

jangan lagi menunggu –

cukuplah Allah bagi kita, DIAlah sesebaik wakil!

Maha Pengadil!

mari sucikan Sya’aban.

bulan kecintaan Rasul Pilihan saw.

bulan kelahiran kita kini

bersama doa & kesyukuran

munajatkan keampunan / keberkahan,,,,

aameen,,,

#tiadalagidisini,tapikekaldihatimendoakan…

fren-n-me

smile..
smile..

sahabat sejati

awek 4tune.. hehe..   awek7.. huhu..

marhaban-ya-ramadhan

MAAF ZAHIR BATIN, ye..!!

Advertisements

Nota belum bernoktah!

Nota belum bernoktah yang tercatat di sini,

Adalah irama hati yang bersenandung lagi

Mencari nilai diri di mata sendiri, 

Menunduk malu pada Pemilik Abadi!

Image result for astaghfirullah

Teraba di kepekatan malam x berbintang,

Kelabu pada siang hari yang kekalutan…

Amat malang dikau diri yang tidak sedar diri,

Sedang cctv ajal terus mengekori tanpa henti!

Image result for astaghfirullah

Wahai Pemilik Buana segala segi,

Sungguh Engkau Maha Penyantun lagi Maha Mengerti…

dhaif kerdilku memohon ampun

di atas serba-serbiku yang sentiasa celanya bertimbun…

..naudzubillahi..


Janganlah aku Engkau tinggalkan @ janganlah Engkau aku tinggalkan

Hanya Engkau yang aku ada, tanpaMu tidak bermakna!

Jagalah aku

Jagalah kami…

Engkaulah sinar  hidup di sini,

Harapan kami di sana nanti

ampuni & ridhalah kami,

dagang yang selalu alfa diri..

biar jelas telah KAU ingati..

Ampuni aku, Ya Rabbi

Kasihi & kasihanilah diri yang tidak milik apa2

Selain bertumpu pada Mu, jua!

Aameen…

PESTA BUKU ANTARABANGSA KL (KLIBF) 2015 @ PWTC bermula esOk! (24 April – Jumaat)

YES, KLIBF’15 is BACK!!

KLiBF

Organised by the Ministry of Education, Malaysia through the National Book Council of Malaysia (MBKM), together with the six associations of Malaysian Book Industry and with the participation of the major players of the local book industry, KLiBF is definitely one of the major events in the global publishing calendar. Now in its 34th year, KLIBF provides a networking opportunity to meet with the local and international publishing community.

 http://kualalumpurbookfair.my/about-klibf/ 

Wah, KLIBF 2015 kali ini adalah yang ke-35 berlangsung di Malaysia sekarang!

cepatnya masa berlalu ye?

EVENT: KL International Book Fair 2015

DATE:  24 April, 2015 (Friday) – 03 May, 2015 (Sunday) @ 10 Days

TIME:  10am – 7pmMonday to Thursday)
10am – 9pm (Friday to Sunday & Public Holiday)

VENUE: PUTRA WORLD TRADE CENTRE (PWTC) KL

Kuala Lumpur International Book Fair is a 10 day event being held from 24th April to the 3rd May 2015 at the Putra World Trade Centre (PWTC) in Kuala Lumpur, Malaysia. This event showcases products like publication, books, to that of book seller based products and services associated with this field etc. in the Education & Training industry.

Jangan lepaskan PELUANG cepumas ke PWTC sok, tau..??

huhu., jom jumpa di sana, sok?? amcam??

hee..

🙂

InsyaAllah..

Saranan2 amalan di bulan Rejab, jom semak!

1 REJAB, 1436h

hari ini ye? huhu..

Alhamdulillah… kita diiziniNya berada di bulan haram yang disucikan ini lagi..

mudah2an kita lebih bersemangat menambah ilmu di bulan2 barakah ini agar semakin bermakna amalan2 baik yang telah dimulai atau terus membaiki amalan2 lalu berpandukan ilmu yang benar! insyaAllah..

#keutamaanmenuntutilmu#

aameen..

SALAM BARAKAH RAJAB ye!

copy-ramadhan-kareem4.jpg

IKIM fm

IKIM fm?

tau x,  hari ini (6 Julai, 2014) genap 13 tahun IKIM fm berudara di corong2 radio di mana-mana ia boleh dijangkaui..

sekejap je rasenya tempoh 13 tahun kan? kini, siaran di IKIM fm, semakin mantap dengan pelbagai informasi bermanfaat terutamanya dalam penyaluran idea dan dakwah santai tapi menyentap lebih sejuta pendengarnya di serata dunia sekarang!

haha..

baru sekarang teringat nak post channel IKIM fm ni.. sorry le agak terlewat sangat tapi diharap ianya dapat membantu pelupa seperti saya yang selalu mencari halwa telinga pabila di luar liputan 91.5 fm

.. otw balik kampung ke.. tentu IKIM fm salah-satu penawar kebosanan perjalanan kita, tol x?

ikim fm

dengar2kan selalu:

IKIM fm – PILIHAN UTAMA ANDA!

HAPPY BIRTHDAY, IKIMfm!

HAPPY BIRTHDAY 2ME??

ad

MASYA ALLAH..

alhamdulillah...thank you, ALLAH!
YA ALLAH, PANJANGKANLAH UMUR KAMI DENGAN KESUDAHAN YANG BAIK… AAMEEN…

 

x sangka ek hari ni ,

12 Sya’aban, 1435h

 

adalah ulangtahun hari lahir den jugak..?? 

CH o CH!
CH o CH!

biar betul….  

😀

hehe… cam kembar lak..

img_4899-copy.jpg

anyway, doakan untuk semua sekalilah ye!

semoga Allah merahmati sisa usia kita yang berbaki & yang telah berlalu pergi!

aameen…

 

SMILE YO!

 


ladies je..

 

 

KLIBF ( Kuala Lumpur International Book Fair) 2014 ‘s coming!

KLIBF’14 is coming! bout seminggu je lagi.. huhu.. korang nak p x? mungkin bole plan jumpa2 di sana kan? jom r..

Acara     : KLIBF (KL International Book Fair) 2014

Tarikh    : 24 April – 4 Mei, 2014

Tempat  : PWTC

Masa      : 10 pagi – 7 malam ( Isnin-Khamis )

: 10 pagi – 10 malam ( Jumaat-Ahad; cuti umum)

Bayaran Masuk : PERCUMA (Gratis ya!)

😀

 

JUMPA DI SANA, YE!

KLIBF’14 @ PWTC ( 24 APRIL – 4 MEI, 2014)