o jakarta!

hee…

missing me?

haha…memey x hadap desktop pun.. walau ada banyak hal nak di’omel’kan… rrr… biarlah.. just let ’em be unsaid…

agak kecapekan lagi nii ~ bak kata bapak2 supir di sana, ‘ x akan sempat dikenali jakarta itu dalam seminggu-dua!’..

jakarta yang padat dengan warganya yang mencecah lebih 15juta berbanding KL ( 2juta )..

macet sungguh area ke tempat2 liburan / shopping complex terlebih di weekends!

@@@@@

anehnya,  dalam hiruk-pikuk kenderaan di jakarta  (yang mencelah ‘bajai /bonceng’ di segenap arah) terutama di waktu puncak ~ jarang pula berlakunya accidents…. kira expert le depa ye!!..hee..

gawat… hajat nak berlama di Jakarta Islamic Book Fair (JIBF)  di Istora Senayan, malangnya cuma sempat di sana sebentar sahaja kerana kekangan masa… huh, men senang r kalu nak membonceng ke sana any time pun tapi, aku masih waras g, insyaAllah.. x berani nek skuter  meredah ke JIBF. ( kan bagui kalu bole bonceng skuter solehah!)

🙂  hee..

 

kalu nek taxi mesti bertolak awai pagi tapi x sebulu lak ngan depa ( anak2) yang mahu putar2′ jakarta!

uwahhhh ,,,uhh2!! ( mendam jer rr!)..

selepas ke tempat2 belanja (besenya 9 -5pm je open hours!) ; masih sempat g kalu nak bekejar ke JBIF tapi kena nek bajai/ bonceng yang cakep mencelah lah.. kerana bole poneng’ kalu rempuh nek mobil di waktu beginian.. hee..

gimanapun, Alhamdulillah, merasa jugak singgah ke JIBF musim ini; walau cuma sempat terjah 10% je dari keluasan tapak pameran… so, grasp jer r mmane buku yang berkenan at 1st sight! kurang sesak semalam di hari bekerja : pameran tutup jam 9mlm kot.. lega..

hohoho,

korang silalah ke sana n memang seronok di kelilingi pelbagai buku2 islamik yang amat berpatutan dan luas skopnya! terasa macam masuk gedung ilmu yang menyamankan semalam kerana kurang sesak!! Alhamdulillah..

semoga berpeluang ke JIBF di masa mendatang!

ameen…

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s