o koc wanita lagi!

 

hehe..

semalam naik komuter, hari ni pun naik komuter lagi.. semalam dapat duduk selesa, hari ni berdiri memanjang sebab train padat macam sardin… kul 5+ before 6pm asenye tadi…from kL central to shah alam…( hala pergi ke kLc tengahari tadi masih orait g n  dapat duduk!) Alhamdulillah…

 

 

TAPI……

 

aiman’ x kisah sebab kami duk / berdiri dalam koc wanita ONLY!!

terasa selamat walau kekadang berlaga bahu ngan aci dan nyonya!! boleh senyum lagi n feel SECURE! hee..

 

hoho… padan muka men yang perasan ada seats for ’em kt ‘LADIES ONLY!’… hehe… kena halau oleh pak guard’ kat stesen… LEGA RASA dimanjakan lagu nii.. huhu… THANX bebanyak sebab CARING kat kami esplly @ waktu2 gawat!! REALLY APPRECIATE this!

sehari dua ni mungkin senang sikit nak buang sekilo – dua sebab rushing kat stesen komuter n lebih sikit exercise masa berjalan ke stesen berbeza! haha.. sampai makan pun xlalu… pagi semalam , back from kemaman dengan utama xpress kul 9 suku pagi n rasa lega dapat duduk seat tepi tingkap – area tengah bas ( yang 2/5 masih kosong lagi)… tapi, malangnya panas tidak sampai ke petang – ada ribut sikit waktu tengahari.. hai, bertuah punye bas ~ cai passengers len kat kuantan lak sampai penuh n 10+ pagi baru bergerak ke kL..  x ikut route LPT sepenuhnya…. huahuhu.. haru betui n xbole lena walau mata dah kuyu!

malas ase nak turun mase bas isi minyak n ketika driver rehat 1/2 jam kat servis r&r maran/ gambang…x berapa perasan…gitu gini hampir 2jam rasa rugi mase perjalanan ke kL.. i guess transnasional is much more reliable in aspect of punctuality! tapi dah suratan nak alami sume ni semalam… belajar melalui pengalaman.. kesabaran, usaha dan redha.. terima je lah..

 

alhamdulillah…

b4 6pm semalam, selamat sampai umah selepas menaiki utama xpress, lRt pekeliling to bandaraya stesen to bank negara stesen; komuter ke shalam then a taxi sampai umah!! capek..

 

HOWEVER, menghantar surat penangguhan plkn tadi ke Bangunan ZETRO di seksyen 5, wangsa maju terlebih memenatkan kerana ianya terletak di atas bukit dan hanya ada 1 SAHAJA pintu masuk dan menyeksakan untuk sesiapa yang berhajat menaiki kenderaan awam ke situ… pagar kecil untuk laluan pintas ada tapi berkunci dan terpaksalah tawaf 4/5 kawasan bukit itu baru bole sampai entrance JKLN! bayangkan ‘macam’ nak naik BUKIT AMAN lak asenye… masyaALlah.. kene caj rm3 sesaje dari jalan luar berdekatan gate utama untuk sampai ke pintu pejabat jkln ni!

 

bas rapid dari lrT wangsa maju yang sampai ke carrefour pun melecehkan sebab kena bayar guna kad- macam touch n go tapi menyakitkan kerana jarak dekat perjalananpun mewajibkan pembelian kad tetapi tiada baki setelah kad disentuh sebelum turun – yang sepatutnya ada baki lagi rm4!

ini dikesan semasa ingin menaiki bas rapid yang lain pulak… so, kena lah bayar lagi TAPI, diucapkan terimakasih kepada driver bas u25 yang hendak ke lebuh ampang kerana menerima pembayaran tunai/bukan kad untuk tambang perjalanan tadi..  turun di lrt stesen masjid jamek sebelum ke KLC pula…

 

haha…camtu r pok-pek-pok-pek citer ambo pada raya ke-3 dan ke-4 kali ni…

malam raye di hospital, 1st raye di hospital, 2nd raye (9malam) di kemaman, 3rd raye (9.15pagi) dalam bas, 4th raye (12pm) raye2 kay eLL udey!! haha…

 

so, what bout u aLL.. share r kisah korang lak kat sini k…

WHAT’S SO SPECIAL ABOUT THIS RAYE?!!

(bagi korang lah… )

 

let me guess,

neil – sebab dapat raye kat bangkok

chaep & isa , hitler & wife sobab dapat beraya = menantu !!

 

hee… betui x???

 

tahniah aLL!

 

maaF ZaHiR BatiN  tau..

 

smiLe

 

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s