naik senang, turun payah… hahaha..

tau x maksudnye?

hee…

tekalah…

gratis je,

uji minda..

🙂

(menjelang midnite tadi baru saje habiskan 3pinggan nasi.. hee… sedap sangat.. alhamdulillah….)

bersama sup perut + tomato/potato; lemak cilipadi daging + rebung n ikan gelama jeruk goeng! hah, tu seb baik xde sambal belacan & ulam.. hoho.. kalu x mungkin 5x tambah le nampaknye.. dasyatkan? hee..

susah nak control walau banyak kali nak diet..haha.. terlebih my mom ada mai umah la ni.. hehe.. kalu 2-3 kerat kami ni, den selalu beli kalu maleh / xbaloi nak masak.. haha…orang rajin..

tapi  tu pun bukan sebab maleh nak masak gak sebab fridge & freezer biasa occupied dengan segala bahan asal cadang nak masak.. hee.. tersangat rajin & bersemangat mase balik dari market , atau bila ramai yang berkumpul.. sebab kalu masak ada potensi habih cepat!! hee..

terkadang kurang terasa nak makan pun ada bila nengok makanan masak tu xlaku walhal asenye sodap ( angkat bakul sendiri sbb realiti…) kah3..

mula r rase tahun depan baru nak masak semula.. keh3..

tapi, dinner malam ni memang menggemukkanku… masyaAllah..

alhamdulillah…

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s