looking ahead..

sweet sour memory...hee..

 

JIBF 2011 telah masuk hari ke-3 berlalu…kesibukan & kemacetan jakarta yang ketara kini cuma tinggal kenangan! Alhamdulillah, segala syukur & puji buat ALLAH jua yang telah mempermudahkan semua urusan kebaikan & melindungi kita sebijaksanaNya..

perjalanan buat minda mendetikkan kesyukuran – semiskin2 kita, masih ramai lagi insan di luar sana yang terlebih berkeperluan  & berkurangan yang masih memerlukan daripada kita! alangkah sedih bila agama diperdagang untuk sesuap nasi penyambung hayat… ?? naudzubillah…

terkadang diri jadi terpinga, siapa yang patut didahulukan – kerana seorang pergi, ramai lain yang mengurungi; adilkah begini? sakitkah saudara2 seislam yang tidak upaya dibantui? lahaulawala….adzim!

kesesakan jalanraya di negara kita rasanya masih lagi terkawal, tapi tidak sedemikian di jakarta… kenderaan mencelah dari segala arah untuk melolos maju terutama yang beroda 2 atau 3! gawat pak macetnya! waduh..hampir ‘rajin’ mau putar2 keliling kota.. ( haha.. senyum sendirian jugak memikirin ini.. syyyttt..sorry, bantai je bahasanye…  maaf, kalu tersilap penggunaannya! )

alhamdulillah, sempat juga menjejaki kaki ke festival JAKARTA ISLAMIC BOOK FAIR 2011 di Istora Gelora Bung Karno Senayan, Jakarta kali ini.. sampai awal sejam sebelum ianya dibuka bagi mengelak kesesakan & pulang sebelum asar.. ya, memang seronok dikelilingi buku2 islamik yang pelbagai; namun dalam kesederhanaan – hanya buku2 yang agak santai sahaja dipilih kerana stok lama sebelum inipun banyak yang belum dibaca, lagipun kebiasaannya yang heavy’ n hard covers tu dah on big boss’s lists.. haha..

gimanapun diharapkan buku2 yang dipilihku dapat habis dibaca & dihayati menjelang KLIBF 2011 ini… InsyaAllah.. minggu terakhir April’11 ini khabarnya di PWTC, bukan? berpesta buku lagilah nampaknya… ameeen…

jumpa di KLIBF, k? insyaAllah..

jumpa di sana!


…smile…

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s