alhamdulillah…..

alhamdulillah…

telah selamat sampai ke rumah sejak sejam yang lepas dari n9.. hoho… agak lama kiranya perjalanan ini sejak keluar rumah kul 12tgh tadi.. bas trans shah alam ke seremban yang sepatutnya bergerak kul 1.30tgh lewat muncul sedikit, syukurlah bas tidak padat dan boleh duduk bebas… hee..

setiba di terminal 2 seremban; jalan agak sesak – terpaksa menukar bas pulak  ke terminal 1 (lama) kerana kebanyakan bas tempatan bertempat di sana.. masih slow nampaknya perkhidmatan bas pengantara.. hampir kul 4ptg. baru bas city liner ke kay pea bertolak n kami sampai di stesen bas kP sewaktu azan asar di masjid berhampiran berkumandang… alhamdulillah.. sampai gak selepas melalui jalan berkelok2 cam ulaQ kene palu… uhhh2..

xbanyak kedai dibuka di stesen kP dan bas sekali-sekala je nampak.. kami mengambil taxi je ke uitm n9 sebab itu sahaja pengangkutan yang ada.. huhu.. bimbang jugak nak melepaskan kngah menaiki taxi ssorang, so nekad hantar dia from a to z… lepas ntar kngah, saje bborak kit dengan pokcik /atuk driver yang driving bout 35km/j untuk cover ‘seram’ ke kayPea semulo.. iyolah.. kawasan kampus tu bout 10km from KP.. agak pendalaman & less traffic… hehe.. ( actually at first setakad nak ntar kat s17 je!!)

alhamdulillah, 2minutes to 6pm sampailah kat stesen KP tp depa btau kene tunggu kat jalan besar bout 200m lak kerana bas ke soghomban xmasuk situ lewat potang ni.. aduhai… turun 200g kot berat den ddera laguuu niii… haha..

serba-salah semasa hampir sampai area ktm s’ban samada nak turun situ au balik naik trans bus terus ke shah alam .. memandangkan agak pasti bas ke shah alam boleh sempat dinaiki, maka den turunlah di T1..

if xsilap bas terakhir 7.30mlm, tp kaunter @terminal kata ‘xde’.. sedihnya.. dalam hati doa je moga train ke shahlam lom bertolak g.   terpaksa berjalan kut terowong depan T1 hingga ke KTM s’ban selepas tiket bas trans ke shah alam dah habih?. ..  n alhamdulillah.train masih di situ g, so sempatlah naik n dapat seat! train agak sesak gak ngan penumpang n syukurlah duduk bersebelahan ngan mek indon! mata xtau nak wat camno, bukak sakit mata…tutup..gelap mata’ lak…!! keh3..

macam2 ragam manusia boleh nampak dalam suasana tersebut, tapi paling xsanggup itulah…masalah aurat’ yang kritikal.. naudzubillah…

asenye macam serik nak guna public transportation bila pikiak  bab ni, tapi inilah realitinya..

gimanapun,

Alhamdulillah..

mission completed!!

(10.30mlm selamat sampai umah!)

huhu..

smile..

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s