SALAM TAKZIAH buat AIDA n FAMILIES di atas pemergian ibunya (Allahyarhamah HABSAH)

innaa lillahi wa innaa ilaihi rajiun…

saya telah bercadang hendak melawat bonda aida selepas menghantar anak ke sekolah tengahari rabu lepas, tapi tidak kesampaian, ditunda ke hari khamis pun begitu jua, petang lepas solat jumaat saya minta izin untuk naik bas sahaja ke ppum semasa telah tiba di kawasan subang jaya; namun dicadangkan pula supaya dicuba pagi sabtu semalam kerana kesesakan jalanraya dan hujan …

sekolah berganti pula pagi petang sabtu tadi, kerana ada orang di rumah, saya cuba excused nak visit ppum.. harap2 makcik semakin segar dan dapat bertahan (walau di hati serba kesangsian)… banyak hari sebelum ini panggilan ke rumah kakak aida x berangkat… mungkin mereka semua ke hospital..keletihan..kesedihan…

cuba juga ajak nim n parti ke sana semalam, tapi x terpenuh kerana urusan x terelakkan..

saya semakin cuak walau masih berharap sempat ketemu sebelum saat terakhir… lalu menjelang asar, cuba dialled aida x berjawab, aida miscalled, i recalled, not answered, so tried messaging her…
hoho.. katne? shopping ?? dengar suara happy go lucky aida – lega sikit ase…

i asked her bout her mom’s condition, hopefully she’s getting better..

know what??

aida noticed me, ‘ eh, awak tau kan mak kita dah meninggal rabu lepas.. kita dah btau awak kan?’

really? that’s the fact… i x done jumpo makcik … sesal x sempat jmpa tp redha… bahagia kerana deritanya berakhir yang kita x boleh tolong pikulkan.. semoga di sana memuliakannya dan bersama keampunan, kelapangan, kegembiraan, kebahagiaan di alam barzakh & akhirat yang abadi.. agar ditempatkan makcik di sisi hamba2Nya yang dikasihi … tergolong dalam mukhlisin…

ameeen ya rabbal alameeen…

something’s special bout yesterday was her birthday… the 3rd day… aida said her families prepared pulut kuning too for this celebration; together with the 3rd nights tahlil.. all friends were invited.. however, i couldn’t… thousands apologize…!!

anyway, i p met aida last evening after fetching my little girl from school.. bout 7pm.. nice happening.. she’s eating… hoho… makin sihat nampak..??

heeee… gurau je… stay cute…

just bout 5mins je peluk aida kat c2 coz bergegas nak mbik kak long kat puduraya… rindu lagi tapi x boleh sembang llama …(hampir maghrib, jalan jammed!!)… mungkin tepat saranan nim, ‘patut kita buat reunion soon amongst us jer… kita2 jer… xyah bwak beg tangan ?? ‘ tn2 bnyak nk d’gossipkan, ek?? huhu..

any idea?

( i gave naai a book – ‘INDAHNYA HIDUP BERSYARIAT by USTAZ DATO’ ISMAIL KAMUS which supposed to be presented to her mom (allahyarhamah) should i visited her at ppum…). anyway, i do hope aida n families can share the contents togetherness.. it’s a good reference n colourful real-illustrated shown.. a life sourced guidelines.. )

i also do recommend to u too, friends .. have a copy of this special reference yet worth buying book for your families whilst stock last…

how do u say?

do let me know, k…

wassalam…

keep smiling…

Rasulullah SAW bersabda,
“Janganlah kau meremehkan perbuatan baik (ma’ruf) sekecil manapun, walau hanya tersenyum ketika berjumpa dengan saudaramu.”

(HR Al-Bukhari)

take care n stay in touch..

oooOOOPPPssss…

TOLONG JANGAN LUPA HADIAHKAN alFAtiHAh n SOLAT GHAIB FOR AIDA’S MOM, k?
(Makcik HABSAH)

jazakumullah khairan kathiraa…

2 Comments

  1. inna lillahi wa inna ilaihi rajiun…
    ajal bukan d tangan kita…
    salam tkziah wat ur fmly-in-law..
    moga pmergian sahabat kita krn beliau lbih dksihiNya…

    masyaALlah.. smoga Allah pnjgkn umur kita sume dlm kbaikn shgga kita btemu dlm redhaNya… ameen..

    hehe..
    tggu respond len2.. 30May, 2010 ni kt shalm area orait x?

    btau pat tau..

    hoho..

    thnx, smile..

    Like

  2. Salam awak,
    Sorry br baca coretan awak di sini slps 4 bulan mak pergi. Syukran. Setinggi syukur pada Allah ada sahabat mcm ni, yg tolong doakan arwah mak saya serta sebarkan berita. Thanks awak. Moga roh mak bahagia dgn Penciptanya.
    Semalam sepupu suami, perempuan, sama umur dgn kita meninggal dunia kerana terlekat makanan di rumah sendiri. Mati itu boleh berlaku bila2 aje. Jom kita jumpa each other sblm kita pula di jemputNya? Sy ikut ajelah. Lembah Klang is the best bcz most of you are there.

    Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s